Fabricarea produselor lactate şi a brânzeturilor
Această clasă include:
- ✅ prelucrarea laptelui lichid proaspăt, pasteurizat, sterilizat, omogenizat şi/sau tratat la temperatură ridicată
- ✅ fabricarea băuturilor pe bază de lapte
- ✅ fabricarea smântânii din laptele lichid proaspăt, pasteurizat, sterilizat, omogenizat
- ✅ fabricarea laptelui praf sau concentrat, îndulcit sau neîndulcit
- ✅ fabricarea laptelui sau smântânii în formă solidă
- ✅ fabricarea untului
- ✅ fabricarea iaurtului
- ✅ fabricarea brânzei şi a laptelui bătut
- ✅ fabricarea zerului
- ✅ fabricarea cazeinei sau lactozei
Această clasă exclude:
- ❌ producţia de lapte brut de vacă, vezi 0141
- ❌ producţia de lapte brut de oaie, capră, iapă, măgăriţă, cămilă etc., vezi 0143, 0144, 0145
- ❌ fabricarea laptelui care nu provine din lăptării şi a înlocuitorilor de brânză, vezi l089