Această clasă include:

  • ✅ fabricarea produselor alimentare conţinând în principal fructe sau legume, cu excepţia mâncărurilor gata preparate sub formă congelată sau de conserve
  • ✅ activitatea de conservare a fructelor, nucilor sau legumelor: congelarea, uscarea, conservarea în ulei sau în oţet, ambalarea în cutii de conserve etc.
  • ✅ fabricarea produselor alimentare din fructe şi legume
  • ✅ fabricarea gemurilor, marmeladelor şi jeleurilor
  • ✅ prăjirea nucilor
  • ✅ fabricarea preparatelor şi pastelor din nuci

Această clasă include de asemenea:

✅ Fabricarea preparatelor alimentare perisabile din fructe şi legume, ca de  exemplu:

  • ✅ salate, amestecuri de salate ambalate (împachetate)
  • ✅ legume curăţate sau tăiate
  • ✅ brânză din soia (tofu)

Această clasă exclude:

  • ❌ fabricarea sucurilor de fructe sau legume, vezi 1032
  • ❌ fabricarea făinii sau prafului din legume uscate, vezi 1061
  • ❌ conservarea fructelor şi nucilor în zahăr (fructe confiate), vezi 1082
  • ❌ fabricarea mâncărurilor din legume, vezi 1085
  • ❌ fabricarea concentratelor artificiale, vezi 1089